Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Ontvang de laatste updates, nieuws en aanbiedingen via email
Abonneer
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
02 Apr 2020

Nonnenselectie in tijden van isolatie

Edger Groeneveld en Thijs Elbrink - beiden sommelier bij restaurant ’t Nonnetje** in Harderwijk - hebben voor u een prachtige selectie gemaakt uit onze collectie. Stuk voor stuk wijnen die zij goed kennen en waar ze graag mee werken. Soms al heel lang, zoals de Savignone - Ravenna Centesimino, die steevast wordt geschonken bij één van de signature gerechten van Michel van der Kroft: Iberico dim-sum met jus van spicy wortel. Hoeveel mensen hebben hier al niet van genoten.

De overheerlijke gerechten moeten de gasten nog even missen. Hetzelfde geldt voor de enthousiaste verhalen en uitleg over de wijnen en de combinaties van Edger en Thijs. De wijnen hoeft u gelukkig niet te missen in deze Corona tijd. Die kunt u bij ons bestellen voor thuis en er alvast lekker van genieten. Zodat u straks goed voorbereid bent als u weer naar 't Nonnetje gaat.

U kunt op hun site tijdelijk het Meesterkok Arrangement bestellen als een Special in de vorm van een dinerbon, van € 179,50 voor € 135,00.


Zie hier wat Edger en Thijs voor u hebben uitgezocht:

Thijs Elbrink - sommelier bij restaurant ’t Nonnetje** in Harderwijk
Als Sommelier, in Lock-down, mis ik het enorm dat ik onze gasten kan enthousiasmeren met de mooie wijnen die wij in huis hebben, en daarmee de smaken van onze gerechten kan complimenteren! Qua seizoen gaan we de frivole lente in, wat dus ook vraagt om dito wijnen.


Werther Windisch - Weiß 2019 (fris, enorm sappig , strak, mineralig, bomvol witfruit)
Niet voor niets sinds jaren een wijn die wij graag schenken als zijnde ‘witte huiswijn’. We horen bij deze wijn nog wel eens van gasten (na het genoten aperitief) dat ze deze graag door willen drinken. Een mooier compliment kan een wijn ook haast niet krijgen! Wat mij zelf vooral boeit aan dit glas is het gevaarlijke doordrinkgehalte, met een meer dan schappelijk alcoholgehalte. De onbekende druivenrassen maken hem lastig verkoopbaar, totdat gasten een slok hebben genomen. De samenstelling qua druivenrassen (Bacchus, Müller-Thurgau & Silvaner) kennen nagenoeg dezelfde voorouders. Terwijl ze in smaak solo erg verschillen, zijn zij in trio complimenteus, alsof 3 broers zich samenspannen!

Poderi Morini - Savignone - Ravenna Centesimino I.G.T. 2018 (rozenwater, vlierbloesem, veel smaak, zachte tannine, verfijnd zuurgraad)
De biologische Professor Pietro Pianori (ik bedoel natuurlijk de professor in de biologie) heeft veel betekend voor de Italiaanse wijn industrie en deze inheemse druif Centesimino mag hij ook achter zijn naam zetten. Op zijn thuisbasis in Faenza kwam de druif niet goed tot zijn recht, hij had meer zonuren nodig maar ook weer niet zoveel als in het hete klimaat van Calabrië. Het gebergte van Romagna bleek uitermate geschikt als thuishaven. Hier behoudt hij niet alleen zijn sappige en fruitige kant, maar is hij ook in staat om enorm florale en bloemige tonen te ontwikkelen. Wij (bij ’t Nonnetje) serveren deze wijn het liefst goed gekoeld bij één van de favorieten van onze chef: Iberico dim-sum met jus van spicy wortel! De wijn heeft smaakgehalte genoeg voorbij het vlees en voldoende frisheid om de pittigheid in de saus te ‘sussen’. Dit geeft aan dat de wijn ook een erg veelzijdig karakter heeft en veel smaak op het bord te lijf kan!

Terres Dorées (Jean Paul Brun) - Fleurie 2018 (aards en stallucht, weelderig subtiele fruitbom met tamelijk smaakgehalte)
Na jarenlang overpeinzen ben ik er nog steeds niet uit, of het een vóór- of nadeel is dat ik als sommelier klassiek geschoold ben. Het komt er op neer dat ik een aantal guilty-pleasures heb, die vrij klassiek zijn georiënteerd. Ik juich het ook enorm toe om pioniers bezig te zien die het stoffige imago van een regio opkrikken en een dijk van een wijn te produceren! Een van hen is J.P. Brun (die werkelijk lak aan alles heeft) en geheel zijn eigen weg bewandelt, voor optimale kwaliteit, met respect voor de natuur (tot in de overtreffende biodynamische trap). Zijn Domaine is gelegen in het zuiden van de Beaujolais, maar hij heeft op verschillende plaatsen zijn druiven aangeplant. Door zijn traditionele aanpak in Fleurie krijgt de Gamay een aards en rijp karakter, maar behoudt ook zijn fruit-bom-karakter! Een veelzijdig glas met de boodschap: “Hoe krijgen wij Beaujolais weer sexy!?”

 

Edger Groeneveld - sommelier bij restaurant ’t Nonnetje** in Harderwijk

Frauwallner - Grünweiss Vulkanland Steiermark 2018
Binnen Oostenrijk valt Steiermark op met haar knisperende frisse witte wijnen van veelal aromatische druiven. Je wordt hier juist verrast door andere druiven dan de welbekende Grüner Veltliner. Je vindt er Sauvignon Blanc en Morillon (Chardonnay) van wereldklasse, maar het meest sprekend zijn voor mij hele typerende wijnen van Welschriesling of Gelber Muskateller. De Grünweiss van familie Frauwallner van voornamelijk Welschsriesling is een heel goed voorbeeld. Ik drink de wijn heel graag zo, gewoon heel lekker als aperitief. Subtiel geurend, vol aromatisch wit fruit en licht gekruid. In het voorjaar zie ik hem ook heel graag in het glas bij al het moois wat het voorjaar te bieden heeft en dan denk ik vooral aan asperges en radijs achtige. Deze wijn ontbreekt zeker niet als ik wijn voor thuis bestel.

Domaine Alzipratu - Fiumeseccu Rosé 2018
Rosé en de zon zijn op de een of andere manier met elkaar verbonden. Voor mij mag rosé het hele jaar, maar dan wel één met een gastronomische stijl. Dat vinden we in deze wijn van het op Corsica gelegen wijnhuis Alzipratu. Een opvallende kleur, een opmerkelijke frisse stijl met veel fruit en een goede structuur. Fijn kruidig en een hint grapefruit. Gemaakt van één van de belangrijkste rode druiven van het eiland: Sciaccarellu. Een druif waarvan gedacht wordt dat deze verwant is aan Syrah. Bij ’t Nonnetje schenken we deze wijn bij de Calderiada, de Portugese variant van de Franse Bouillabaisse. Maar denk ook aan bijvoorbeeld Gazpacho, gerechten met paprika of aan iets van de BBQ . Hopelijk mogen we de BBQ dankbaar gebruiken nu we de komende weken thuis zijn. Laat de zon maar schijnen!

Borie la Vitarèle - Les Terres Blanches 2018
Een vaste waarde op onze wijnkaart, en ook bij de Wijntherapeut. De wijngaarden van Borie la Vitarèle vinden we bij Saint-Chinian in de Languedoc. De wijnen zijn veelal Grenache gedomineerd.
De aanduiding ‘Terres Blanches’ verwijst naar de kalkbodem van de wijngaarden die omringt zijn door Garrigue en dennenbomen. Dit is medebepalend voor de bijzonder elegante stijl van deze wijn vol met donker fruit en een herkenbaar mediterraan karakter. Fantastisch bij een goed stuk vlees en bij aubergine. Vergeet vooral niet om lekker wat tijm of laurier te gebruiken.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »