Erik van Duijn & Arjen van Duin  

 

De Wijntherapeut is een echt familiebedrijf. En daar zijn we trots op. Wij zijn twee volle neven, al zou je dat misschien niet zeggen, zeker niet als je onze achternamen goed bekijkt. Daar zit een verhaal achter, maar dat leggen we je nog wel uit als je een keer bij ons in het magazijn bent om je bestelling af te halen. Dan kunnen we ook vertellen hoe wij, nu ruim 20 jaar geleden alweer, in de wijnhandel terecht zijn gekomen: Arjen als werktuigbouwkundige en Erik als jurist en adviseur.

In deze webwinkel vind je onze persoonlijke en zorgvuldige selectie aan wijnen uit de klassieke wereld. Want daar houden wij van. Onze kracht ligt bij de wijnen uit Europa, met een specialisatie in Duitse en Franse wijn. Maar ook Spanje en Italië zijn ster vertegenwoordigd. En we hebben veel kennis van wijn-spijs.

Onze klanten komen uit het hele land, of zitten ergens bij één van onze horeca klanten aan tafel met een glas Riesling of Spätburgunder. Ze zijn net als wij liefhebbers van elegante, lichte, zuivere wijnen met frisse en spannende zuren. Wijnen met weinig of subtiele houtrijping en soms een tikkie eigenwijs. Wij houden niet van 'eenheidsworst'.

De meeste wijnen komen van biologische of biodynamische wijnbouw en zijn spontaan vergist. Soms zit er een echte Vin Nature tussen, maar dan moet deze wel zuiver en goed zijn. Ze komen merendeel uit eigen import, rechtstreeks van de wijnboer. Wat we zelf niet importeren vullen we aan via een aantal zeer gewaardeerde collega’s.

Wij zijn geen gewone wijnhandel. Ons gevoel voor wijn zit diep. Wij noemen het liefde. Liefde voor wijn. Deze liefde willen wij graag met je delen.

Ook staan wij voor een persoonlijke benadering, betrouwbaarheid en een optimale service.

Ken je onze collectie nog niet, bestel dan een proefpakket of plaats gewoon naar voorkeur je eerste bestelling.

Met vineuze groet,


Erik van Duijn en Arjen van Duin