Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Terres Dorées - Beaujolais Blanc Classic 2022

Terres Dorées - Beaujolais Blanc Classic 2022

€16,73 €15,06
332 op voorraad
Chardonnay
importeur van bijzondere wijnen.
  • Gratis bezorging in Nederland
    bij bestellingen vanaf € 95,00 (m.u.v. de Waddeneilanden)
  • Voor 16:00 besteld
    binnen 2-3 werkdagen in huis
  • Persoonlijk advies
    bel + 31 341 55 64 09
  • Afhalen in ons Magazijn in Ermelo is mogelijk
    op afspraak + 31 341 55 64 09
Beschrijving

100% Chardonnay, maar wat voor één. Oh, lala, dit is een echte frisse, maar toch met veel smaak en het kenmerkende Chardonnay ‘vetje’. Biologisch, spontaan vergist en geen houtrijping. Uit het zuiden van de Beaujolais, van de grootmeester Jean-Paul Brun. Droog met een aroma van fris geel fruit, mineraal. Fantastisch bij gegrilde Gamba's, met citroen of allerlei visgerechten, met citroenboter en peterselie. Voegt ook goed bij gerechten met room, kaas, melk en eieren. Kortom breed inzetbaar bij klassieke keuken met veel smaak. Wat dacht je van gepocheerde Zalm met hollandaise saus of heel klassiek "Sole à la meunière", maar ook een pompoen-risotto zal het goed doen bij deze wijn. En ook een mooi stuk gevogelte zoals Kip of Parelhoen zullen niet misstaan. Kortom een heel veelzijdige wijn, met een hoge gastronomische inzetbaarheid.

WINELIFE : "Deze Chardonnay uit de Beaujolais is net wat luchtiger dan veel Chardonnays uit de nabij gelegen Màconnais en Bourgogne. Dat komt doordat Brun het alcoholgehalte laag houdt en de wijn niet in houten vaten stopt. Fris, transparant en slank met een beetje vet. Dat drinkt wel door. Tip: beetje zuurstof doet hem goed, dus in de karaf ermee."

Grote Hamersma: 9-

"Witte beaujolais. Zeldzaamheidje. Slechts 2 procent van het wijngaardareaal ter plekke huisvest chardonnay. Eerder proefden we al eens de op eiken opgevoede versie van Brun. Vol, romig en à la Bourgogne. Deze kreeg louter roestvrij staal. Maakt 'm oorspronkelijk, elegant en verfijnd. Witte perzik, zweempje groen, zwembandje vet, hazelnoot-erlebnis en milde zuren."