Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Quinta de Santa Teresa - Monólogo Arinto - Vinho Verde 2022

Quinta de Santa Teresa - Monólogo Arinto - Vinho Verde 2022

€12,57
62 op voorraad
100% Arinto
importeur van bijzondere wijnen.
  • Gratis bezorging in Nederland
    bij bestellingen vanaf € 95,00 (m.u.v. de Waddeneilanden)
  • Voor 16:00 besteld
    binnen 2-3 werkdagen in huis
  • Persoonlijk advies
    bel + 31 341 55 64 09
  • Afhalen in ons Magazijn in Ermelo is mogelijk
    op afspraak + 31 341 55 64 09
Beschrijving

Perswijn 4/5 sterren (jaargang 2019):

"Perzik, honing, bloemen, peper. Intens, contrast zoet-zuur, lang."

Robert Parker's Wine Advocate (over de 2017-vintage): 90 punten:
"The 2017 Arinto P24 "Monólogo" is bone dry and comes in at 13.5% alcohol, a dramatic and deliberate change from the more sugary profile of the 2015. Sourced from Plot 24 in Quinta de Santa Teresa, this was tasted about 60 days after bottling, at which point it seemed nicely balanced, as well as exuberant and intense. After the first rush of concentrated fruit—and this does seem fairly deep this year—this shows off the expected acidity from this high-acid grape. As it airs and warms, there is fine tension on the lingering finish. It is a very nice package." 

Quinta de Santa Teresa is het Portugese wijndomein van Alexandre & Dialiana Gomas, technische ingenieurs met veel liefde voor wijn. Die technische precisie zie je direct terug in de extreem gezonde wijngaarden en zeer schone winery. Verwacht geen koolzuur of laag alcohol in deze Vinho Verdes, maar een moderne stijl witte wijnen die rijker is dan menig Vinho Verde. Dit zijn wijnen met aromatische expressie en veel frisheid. Het wijnhuis bezit wijngaarden in Baião. Deze wijnstreek hoort in naam bij Vinho Verde, maar ligt meer landinwaarts tegen de Douro aan. In dit warmere microklimaat verkrijgen de druiven een voor Vinho Verde bijzonder aromatische concentratie. De druiven worden met de hand geplukt en geselecteerd en daarna ontsteelt. De gisting vindt plaats op een lage temperatuur in RVS tanks, deels met schilcontact. Tijdens het proces wordt zo min mogelijk ingegrepen om een zo direct mogelijke vertaling te krijgen van de druif, de wijngaard en het klimaat (het terroir).