Gosset-Brabant

Gosset-Brabant
Champagne Gosset-Brabant - Réserve Grand Cru Brut Nature NV
Artikelcode GossetBrNat
€37,26
op voorraad
80% Pinot Noir uit Aÿ en 20% Chardonnay uit Chouilly. 25% vin de réserve, Basis: 2010 Dosage: 0 g/L
Gosset-Brabant

Het champagnehuis Gosset-Brabant bezit rond 9,5 ha. aan wijngaarden. Deze zijn verspreid over Grand Cru gemeenten Aÿ (pinot noir) en Chouilly (chardonnay), en Premier Cru gemeenten Mareuil sur Aÿ, Dizy en Avenay Val d’Or. De gemiddelde leeftijd van de wijnstokken is 25 jaar.

Het werken in de wijngaarden is al sinds het eind van de 16e eeuw een traditie bij de familie Gosset. Pierre Gosset is de fameuze voorvader van de familie. Onder zijn nakomelingen vinden we ook Auguste Gosset en zijn 3 zonen. Eén van hen, André Gosset, ontwikkelde het handelshuis champagne Gosset, en een ander, Gabriël Gosset, koos een ander pad. In 1930 begon hij als Récoltant Manipulant met de hulp van zijn vrouw Andrée Brabant en creëerde het label Gosset-Brabant.Tegenwoordig wordt het champagnehuis geleid door hun kleinzoons Michel en Christian Gosset. Het doel van Michel en Christian is om champagnes te produceren die net zo verschillend zijn als hun diverse terroirs.

Om een zo optimaal mogelijke concentratie van aroma’s te verkrijgen, worden de oogsten beperkt door de wijnstokken kort te snoeien, gebruik te maken van natuurlijke mest en onnodige knoppen te verwijderen. Voor het persen wordt een traditionele pers gebruikt om handmatig zoveel mogelijk onder controle te houden en bij te sturen waar nodig, afhankelijk van de lading druiven die er in ligt. De wijnen worden in roestvrij stalen vaten gefermenteerd. Voor de champagnes van Gosset-Brabant worden wat rijpere basiswijnen gebruikt en een relatief hoog percentage van verschillende jaargangen vin de réserve. Dit draagt bij aan het complexe karakter van de wijnen.