Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Weingut Würtzberg - Saar Riesling 2022

Weingut Würtzberg - Saar Riesling 2022

€9,55
34 op voorraad
Residual sugar 4,0 g/l - Acidity 8,3 g/l
importeur van bijzondere wijnen.
  • Gratis bezorging in Nederland
    bij bestellingen vanaf € 95,00 (m.u.v. de Waddeneilanden)
  • Voor 16:00 besteld
    binnen 2-3 werkdagen in huis
  • Persoonlijk advies
    bel + 31 341 55 64 09
  • Afhalen in ons Magazijn in Ermelo is mogelijk
    op afspraak + 31 341 55 64 09
Beschrijving

Deze Saar Riesling is een prototype voor een droge Moezel Riesling en is zowel nationaal als internationaal de bestseller van het wijnhuis. De druiven voor deze wijn zijn afkomstig van de eigen wijngaarden, langs de rivier de Saar en uit het dorp Serrig. De wijnstokken zijn meer dan dertig jaar oud. De druiven worden allemaal met de hand geoogst. Nadat de druiven zijn geplukt, gaan de druiven over een sorteertafel, waarop de druiven met de hand worden gesorteerd voordat ze enkele uren zachtjes worden geperst.

Felix fermenteert alle wijnen, inclusief deze Riesling, spontaan met hun inheemse gist in de traditionele kelder. Met weinig tot geen tussenkomst heeft de wijn vele maanden de tijd om te gisten in de RVS tanks en op de droesem te liggen voordat hij wordt gebotteld.

Een droge Riesling met de typische mineraliteit van Saar-leisteen gecombineerd met een vleugje perzik- en citrusaroma's. Fijne mineraliteit, kruiden, verfrissend in de mond. De volle smaak harmonieert met de zuurgraad en zorgt ervoor dat je gemakkelijk van deze typische droge Saar Riesling kunt genieten - met of zonder eten.

Residual sugar 4.0 g/l Acidity 8.3 g/l

Aperitief. Ceviche (rauwe vis uit Peruaanse keuken). Of gerechten met Avocado, Mango en Perzik, zoals salades. Of bij gebakken vis, denk aan Tong Picasso (met vruchten).