Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Primosic - Refosco 2018

Primosic - Refosco 2018

€18,17
44 op voorraad
100% Refosco dal Peduncolo Rosso | 1 jaar rijping op beton
importeur van bijzondere wijnen.
  • Gratis bezorging in Nederland
    bij bestellingen vanaf € 95,00 (m.u.v. de Waddeneilanden)
  • Voor 16:00 besteld
    binnen 2-3 werkdagen in huis
  • Persoonlijk advies
    bel + 31 341 55 64 09
  • Afhalen in ons Magazijn in Ermelo is mogelijk
    op afspraak + 31 341 55 64 09
Beschrijving

De inheemse Refosco druif - een laat rijpend ras, te vinden in Friulia-Venezia Giulia - is één van de druivenrassen die de afgelopen jaren een bijzondere groei heeft laten zien in haar kwaliteit. Hij heeft vier verschillende varianten: de Refosco Nostrano, de Refosco d’Istria, de Refosco del Terrano en de Refosco dal Peduncolo Rosso. De laatstgenoemde druif is kwalitatief gezien het meest interessant.

In Friuli-Venezia Giulia worden voornamelijk witte wijnen geproduceerd. De productie van de rode wijnen is door veel boeren heel lang niet serieus genomen. De blauwe druiven kregen steevast de slechte percelen toegewezen en er werd amper aandacht aan ‘deze arme zielen’ geschonken. Hierin is gelukkig verandering gekomen toen producenten het potentieel zagen van hun lokale Refosco druif: een druif met een hoge aciditeit en een subtiele kruidige smaak. Een goede Refosco heeft medium tannine, is licht bitter en kruidig, licht vegetaal ook, maar met smakelijk sappig fruit van rode bessen en bramen.

Vanwege zijn inherente frisheid (het besachtig karakter en de hoge aciditeit) heeft Refosco niet perse houtrijping nodig. De exemplaren die op RVS of beton hebben gerijpt laten zich perfect combineren met antipasti (o.a. bij de lokale soorten worsten en hammen).