Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Paul Cherrier - Sancerre Blanc 2021

Paul Cherrier - Sancerre Blanc 2021

€25,48
10 op voorraad
importeur van bijzondere wijnen.
 • Gratis bezorging in Nederland
  bij bestellingen vanaf € 95,00 (m.u.v. de Waddeneilanden)
 • Voor 16:00 besteld
  binnen 2-3 werkdagen in huis
 • Persoonlijk advies
  bel + 31 341 55 64 09
 • Afhalen in ons Magazijn in Ermelo is mogelijk
  op afspraak + 31 341 55 64 09
Beschrijving

De GROTE HAMERSMA 2022: 9+ punten (STERWIJN):

"Het domaine draagt nog de naam van zijn vader Paul maar het is inmiddels zoon Stéphane die de familienaam hoog houdt. Of beter gezegd: eindelijk op het etiket heeft gezet. Waar eerder nog alle druiven werden verkocht aan De Grote Huizen, houdt ie deze nu lekker zelf. Stéphane bestiert zijn beschikbare sauvignon blanc op volstrekt eigen wijze, de biologische, het zal je niet verbazen. Daarbij hoort ook: plukken met de hand, minimaal interveniëren in het wijnmaakproces, en niet of nauwelijks iets toevoegen.

Mooie wijngaarden heeft ie tot zijn beschikking, tussen Verdigny en Chavignol, de heilige graal van Sancerre. En 2021 trof hij aan zijn zijde. Zijn fruit plukte hij rijp, zo te proeven. Zodoende treffen we niet de huiswijn van Professor Zuurbekje in het glas maar een aangenaam, sjiek gevulde sancerre. Met lychees, roze grapefruit, witte besjes, oesterzoet-zilt en appeltjes in het gras. Niet te wuft, niet te stuivend en niet te nadrukkelijk. Aangenaam gelaagd, tintelende mineraliteit en buitengewoon verfijnd."

WINELIFE: "Supersancerre. De druiven komen van de kalkrijke kimmeridge-bodem. Wijnmaker Stéphane Cherrier doet er alles aan om de kenmerken van het terroir in zijn wijn te vangen. Dat lukt hem heel fraai. Subtiel, met appel en mandarijn en een kalkachtige, minerale finale die verder lekker zacht blijft hangen. Petje af."