Delen
Deel dit product
Uw review toevoegen
Beoordeel Culinair Kerst 6 flessen Franse wijn | de klassiekers

Culinair Kerst 6 flessen Franse wijn | de klassiekers

€105,77
58 op voorraad
6 flessen Franse wijn | klassiekers | voor een geheel verzorgde wijn-spijs-avond | zie hieronder de beschrijvingen
importeur van bijzondere wijnen.
  • Gratis bezorging in Nederland
    bij bestellingen vanaf 75,00
  • Voor 16:00 besteld
    binnen 2-3 werkdagen in huis
  • Persoonlijk advies
    bel + 31 341 55 64 09
  • Afhalen in ons Magazijn in Ermelo is mogelijk
    op afspraak + 31 341 55 64 09
Beschrijving

Zes Franse Klassiekers voor een onvergetelijke wijn-spijs avond.

Bubbel

Terres Dorées - Crémant de Bourgogne - Blanc de Blanc 2017

Start je avond feestelijk met deze klassieke Crémant van 100% Chardonnay. Ideaal aperitief. Romig en rond, mooie zachte afdronk, met fijne belletjes.Voor bij een breed scala aan appetizers zoals Oesters, Charcuterie en allerlei Hors 'd Oeuvres. Doet niet onder voor een fatsoenlijke Champagne.

 

Wit

Pierre Martin - Sancerre blanc Chavignol 2019

Sancerre gaat uiteraard super goed met een salade van Crotins de Chavignol (de geitenkaas die ze al sinds de 16e eeuw in het dorpje Chavignol maken). Serveer ze doormidden gesneden en gegrild met een salade van botersla of molsla en een vinaigrette van witte wijnazijn en mosterd. Klassieker kan niet. Uiteraard gaat Sauvignon Blanc ook heel goed bij groene asperges of gerechten met tomaat, avocado, knapperige doperwtjes of peultjes en paprika. Dus wat dacht je van carpaccio van coquilles met olijfolie, avocado en crème van doperwt of geroosterde zeebaars met trostomaten uit de oven. Allemaal fantastisch met deze mooie complete Sauvignon.

Domaine MICHEL - Mâcon-Villages 2018

Een volle rijpe Chardonnay uit de Maçonnais, de zuidelijke Bourgogne. De wijn is niet op hout gerijpt en behoudt daardoor zijn prachtige fruit aroma, maar is dik en vol genoeg om veel gerechten aan te kunnen. Alle gerechten met room, kaas, melk en eieren kunnen worden ingezet om deze Chardonnay volledig tot zijn recht te laten komen. Wat dacht je van gepocheerde Zalm met hollandaise saus of heel klassiek "Sole à la meunière", maar ook een pompoen-risotto zal het goed doen bij deze wijn. En ook een mooi stuk gevogelte zoals Kip of Parelhoen zullen niet misstaan. Kortom een heel veelzijdige wijn, met een hoge gastronomische inzetbaarheid.

 

Rood

d'Heilly Huberdeau - Cote Châlonnaise 2017

Nog zo'n klassieker. Pinot Noir uit de zuidelijke Bourgogne, de Châlonnaise. Op RVS gemaakt, dus geen hout. Dat houdt hem lekker fris en vol in zijn rood en zwart fruit: frambozen, zwarte bessen etc... Met zijn mooie zuren houdt de wijn zich goed staande bij de klassieke Franse keuken, met romige sauzen of vet. Goed inzetbaar bij charcuterie en paté en gevogelte in allerlei soorten en gedaanten, Kip, Kalkoen, Parelhoen, maar zelfs Kwartel. Geeft ook voldoende weerwerk bij gerechten met invloeden uit de Aziatische keuken zoals Eend in Hoisinsaus of allerlei gerechten met umami achtige tonen zoals, sojasaus, sesam en chili, te denken aan Varkensvlees Teriyaki.

Borie la Vitarèle - Saint-Chinian "Les Schistes" 2017

Een zwoele zuidelijke blend van 55% Syrah, 45% Grenache, van bodems van Leisteen (Schistes) en dat maakt hem heel verfijnd en elegant. De houtrijping is zeer subtiel dus de wijn blijft heel mooi in zijn fruit zitten, met spicy en minty tonen. Ideale begeleider voor bij een mooie stoofpot (wild) of bij een klassiek wildgerecht. Herten kalf, Reebout en zelfs Wild Zwijn zullen vrolijk worden van deze zuid Franse wijn.

 

Dessert

la Galline - Cuvée la Galline 'Vin Doux Naturel' 2016

Ter afsluiting een rijke, rijpe dessertwijn, voor bij de kaas of desserts met chocolade zoals brownies, Sacher torte of een mouse van chocolade. Geen zin in zoet? Schenk hem dan bij blauw schimmel kaas of een krachtige paté. Een zoete wijn met een complexe geur van gekarameliseerd fruit, chocolade, gedroogd fruit (pruimen) en geroosterde noten. Bij een 'Vin doux naturel' wordt, net als bij port, tijdens de vergisting alcohol toegevoegd. Hierdoor sterven de gistcellen en stopt de vergisting voordat alle suikers zijn omgezet. Zo houd je een wijn over met een natuurlijk restzoet, vandaar de naam: 'Vin doux Naturel'.