Domaine Navicelle

Domaine de la Navicelle ligt in het hart van de Provence op de noordelijke hellingen van het bergmassief Colle Noire. De wijnstokken staan in terrassen aangeplant op zware kleigrond met een rotsachtige ondergrond van kalksteen, zandsteen en leisteen. De noordelijke ligging en de nabijheid van de Colle Noire beschermen de wijnstokken tegen de hitte. Het stelt Domaine de la Navicelle in staat om, zonder gebruik te maken van irrigatie, rijke, complexe wijnen te verkrijgen met een mooie frisheid en een "terroir" identiteit.

Vandaag telt het domein in totaal 20 hectare wijngaarden, waarvan 18 hectare in productie is. Er worden verschillende druivensoorten verwerkt: Rolle, Clairette en Muscat voor de witte wijnen; Grenache, Syrah, Mourvèdre, Cabernet Sauvignon, Tibouren en Cinsault voor de rosés en rode wijnen.

Om het beste uit dit uitzonderlijke terroir te halen, werkt Jannick Utard, de wijnbouwer, al vele jaren met biologische en biodynamische wijnbouw (biologische certificering in 2014 en Demeter in 2017).

Filters
Geen producten gevonden...