Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Bodegas Banzao - Mencía Vino de Paraje Penedón 2020

Bodegas Banzao - Mencía Vino de Paraje Penedón 2020

€51,88
32 op voorraad
Mencia 100% | Fermented and aged for 9 months in Inox Tank, Barrique 225-300L & 400-800L | Production 700 bottles
importeur van bijzondere wijnen.
 • Gratis bezorging in Nederland
  bij bestellingen vanaf € 95,00 (m.u.v. de Waddeneilanden)
 • Voor 16:00 besteld
  binnen 2-3 werkdagen in huis
 • Persoonlijk advies
  bel + 31 341 55 64 09
 • Afhalen in ons Magazijn in Ermelo is mogelijk
  op afspraak + 31 341 55 64 09
Beschrijving

De Paraje Penedón is de echte topwijn die Silvia maakt. Dit Paraje ligt in het zuidwestelijke deel van San Pedro de Olleros. Het bestaat uit gedecompenseerde bruine leisteen (Xistos), bedekt met een laag kruimel klei en materiaal van erosie. In totaal telt dit Paraje bijna vijftig plots, maar slechts twee ervan zijn beplant met wijnstokken, voornamelijk met Mencía maar in de twee wijngaarden zijn ook enkele witte druivensoorten te vinden. De wijnstokken zijn meer dan negentig jaar oud, de opbrengsten zijn zeer laag.

Nu gebruikt Silvia alleen de Mencía-druiven van dit perceel voor deze wijn, maar in de nabije toekomst kan dit veranderen, misschien wordt een klein deel van de daar geplukte witte druiven, Godello en Doña Blanca, aan de Mencía toegevoegd. Zo krijgt ze een 'field-blend' van de Paraje Penedón.

De most gist zowel in een inox tank als in eikenhouten vaten, de wijn rijpt daarin ongeveer een jaar. Daarna wordt de blend gemaakt om kort daarna te worden gebotteld. De hoeveelheid is zeer beperkt, er zijn slechts twee vaten van gemaakt. Er is geen manier om de productie te verhogen, er is geen ander perceel in de Paraje Penedón beschikbaar. Zoals alle grote Mencía-wijnen van Bierzo kan de Penedón kort na het bottelen al worden gedronken, maar ook tien of twintig jaar worden bewaard.