Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Bodegas Banzao - Godello Vino de Villa 2020

Bodegas Banzao - Godello Vino de Villa 2020

€41,08
1 op voorraad
Godello 100% | Fermented and aged for 8 months in Inox Tank, Barrique 225-300L | Production 750 bottles
importeur van bijzondere wijnen.
 • Gratis bezorging in Nederland
  bij bestellingen vanaf € 95,00 (m.u.v. de Waddeneilanden)
 • Voor 16:00 besteld
  binnen 2-3 werkdagen in huis
 • Persoonlijk advies
  bel + 31 341 55 64 09
 • Afhalen in ons Magazijn in Ermelo is mogelijk
  op afspraak + 31 341 55 64 09
Beschrijving

De Banzao - Godello Vino de Villa is eigenlijk gemaakt van druiven die afkomstig zijn van de percelen Almorelle en Campín, dicht bij elkaar gelegen, maar verschillend qua oriëntatie en soort ondergrond. Het Campín-gedeelte is vrij klein, vijf of zes rijen van elk vijftig wijnstokken. Het is het enige Godello-complot in die Paraje. In de Almorelle Paraje is er meer Godello. Silvia heeft vier of vijf percelen, daarmee heeft ze een goede basis. Desalniettemin zal deze wijn qua herkomst en samenstelling iets veranderen omdat er in de nabije toekomst misschien een aparte vino de Paraje Godello Almorelle komt. Voorlopig worden de twee percelen nog geblend.

Deze wijn wordt voornamelijk verwerkt in twee eikenhouten vaten, zowel de alcoholische gisting als de rijping vindt daarin plaats. Er zit een klein deel in een inox tank, net genoeg om de vaten tijdens de rijpingsperiode bij te vullen en daarna de wijn af te maken. Dit is echt een geweldige Godello, gemaakt van de oude kloon, de traditionele die in El Bierzo wordt gebruikt. Deze geeft hele kleine druiven en kleine bessen. Het gaat hier om een 'grote wijn', met kwaliteiten van een prachtige witte Bourgogne. De opbrengsten in liters most zijn extreem laag, maar de concentratie is vrij hoog. Deze wijn kan zonder problemen tien jaar op fles rijpen.

Een unieke wijn, uitzonderlijk in zijn soort. Er zijn slechts 750 flessen van geproduceerd.

Licht goud in het glas, de neus is helder, zuiver en fris, met mooie tonen van mineralen en een lichte 'houttoets', aroma's van verse kruiden, duidelijk venkel, groene appel, citrusfruit en een fijne geur van kamille. Een sappige, frisse start in de mond, perfect geïntegreerde frisse zuren, kruidig ​​en romig, maar toch helder en elegant, met fijn fruit en grote harmonie. Zeer mooie lengte. Kan goed ouderen: tot 10 jaar..