Meet the Winemaker - 29 april om 19:00 uur - met Felix Heimes en Klazien Vermeer

Meet the Winemaker zijn onze Online Wine Tastings (Webinars) waarbij we minimaal 3 wijnen proeven, met een 'online' toelichting van de wijnmakers zelf en onder begeleiding van een ervaren Vinoloog.

Nog even een uitleg waarom de Wijntherapeut werkt met gewone (750ml) flessen voor de Zoom-proeverijen en niet met kleine afgevulde flesjes (iets dat je veel ziet bij collega’s bij hun Online Tastings)

  1. Wijn is een levend product en heel gevoelig voor zuurstof. Dat werkt 2 kanten op. Goede wijn heeft zuurstof nodig om ‘tot leven te komen’. Krijgt het te lang zuurstof dan ‘gaat het dood’, maar de meeste “ambachtelijk of natuurlijk” gemaakt wijnen (wat dat precies is leggen we nog wel een keer uit in een Webinar) kunnen echt wel een paar dagen open staan.
  2. Wij – als liefhebbers van Echte wijn – vinden dat belangrijk en interessant, omdat je dan in een veel breder perspectief van de wijnen kunt genieten en ze in verschillende ‘gedaantes’ kunt proeven en ervaren, Je leer ze dan echt kennen en ze komen beter tot hun recht:
    • fris en vers als ze direct open zijn en het fruit en de primaire aroma’s er soms vanaf spatten.
    • En wat meer ‘belucht’ later op de avond of de dagen daarna, als de secundaire aroma’s wat meer loskomen.
  3. Bovendien is het overschenken in kleine flesjes veel werk (wij zijn lui) en dus helemaal niet nodig. Scheelt weer plastic ook.
Geen producten gevonden...