Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Werther Windisch - Weiß 2019

Werther Windisch - Weiß 2019

€8,41
253 op voorraad
Bacchus 60% | Silvaner 20% | Müller-Thurgau 20% | 2,3 g/l Zucker | 6,6 g/l Säure
importeur van bijzondere wijnen.
 • Gratis bezorging in Nederland
  bij bestellingen vanaf 75,00 (m.u.v. de Waddeneilanden)
 • Voor 16:00 besteld
  binnen 2-3 werkdagen in huis
 • Persoonlijk advies
  bel + 31 341 55 64 09
 • Afhalen in ons Magazijn in Ermelo is mogelijk
  op afspraak + 31 341 55 64 09
Beschrijving

Werther Windisch - Weiß 2019 (fris, enorm sappig , strak, mineralig, bomvol witfruit)

Thijs Elbrink van 't Nonnetje**: "Wat mij zelf vooral boeit aan dit glas is het gevaarlijk doordrinkgehalte, met een meer dan schappelijk alcoholgehalte. De onbekende druivenrassen maken hem lastig verkoopbaar, totdat gasten een slok hebben genomen. De samenstelling qua druivenrassen (Bacchus, Müller-Thurgau & Silvaner) kennen nagenoeg dezelfde voorouders. Terwijl ze in smaak solo erg verschillen, zijn zij in trio complimenteus, alsof 3 broers zich samenspannen!"

Jens Windisch

‘Rheinhessen ROCKS’ en barst van jong, aanstormende talent. Jens Windisch is daar een sprekend voorbeeld van en wij zijn dan ook zeer gelukkig met deze ontdekking uit Mommenheim, het heuvelland van Rheinhessen. En geloof me, Jens laat de komende jaren nog meer van zich horen. Zijn wijnen krijgen nu al lovende recensies en gaan zeker nog meer goede pers krijgen in Duitsland en zeker ook daarbuiten.

In de jaren ‘80 nam Hans Albert Windisch het landbouwbedrijf (nu 12 hectare groot) in Mommenheim over van zijn schoonvader Erwin Werther. Het typische gemengde boerenbedrijf, met landbouw, veeteelt en wijnbouw is zich in de loop der jaren steeds meer gaan richten op wijn.

In 2010/2011 is het roer overgenomen door zoon Jens. Jens heeft wijnbouw gestudeerd in Geisenheim en is in 2006 al stages gaan gelopen in Nieuw-Zeeland (Johner Estate) en later in Duitsland (DLR in Oppenheim, Weingut Gröhl in Weinolsheim en Weingut Wagner Stempel in Siefersheim).

Het doel van Jens is het ‘achterland’ van Rheinhessen verder op de kaart te zetten met de regionale druiven Silvaner, Riesling en Weisserburgunder. Deze soorten laat hij al tot zijn volle recht komen in de Gutsweinen en verder preciseert hij ze in de Ortsweinen. De bodem bestaat voornamelijk uit kalk, klei en leem.

Het verhaal over kwaliteit is ook hier: oude stokken koesteren, veel tijd in de wijngaard (snoeien, lage rendementen) doorbrengen, zo min mogelijk ‘chemie’ gebruiken, zo zuiver mogelijk fruit verwerken, daar waar mogelijke spontane vergisting toepassen, vinificatie in RVS en opvoeding in ‘Grosses Holzfässer’. Zo alleen kan Jens drinkbare en zuiver wijnen maken, vol van ‘eerlijk’ fruit.

GAULT & MILLAU WIJNGIDS 2020
2 druiven - "Al met al een opwindend portfolio, met duidelijk handschrift en potentieel"

EICHELMANN 2020
2,5 sterren "Jens Windisch toont een duidelijk handschrift: in opkomst"