Sunngass 2010 informatie:
Ook weer zo'n aparte 'jongen'. Wijn zonder enige toevoeging van sulfiet.... u leest het goed: 'nul komma nul' sulfiet toegevoegd. Sunngass is een 'Lieu-Dit', een apart terroir, met een bodem van 'marno-gréseux'. Hier staat Riesling aangeplant en Pinot Gris. In 2010 hebben Hubert en Heidi die samen gebotteld. Een complex glas wijn. Aanbevolen om altijd te karaferen voor gebruik en niet te koud serveren. Gebruiken als aperitief of aan tafel bij Pâté en croûte, stevige witvis zoals Tarbot of vette Tong, Filet van runderhaas, maar ook biologische Kip met Paddenstoelen. Wijn kan veel aan.
Proefkrant (Jan van Lissum): 8- "Goudgeel uiterlijk, mooie schone vulling, energieke geur en smaak, goede samengestelde blend, rijpe tonen in combinatie met zuren, mooie droge en strakke finale, eigenzinnige wijn, educatief, goede prijs-kwaliteitverhouding”.