Over onze wijnen

Met Jef van Borie la Vitarèle in Schistes

Biologisch, Biodynamisch en ....Natuurlijk

Wijn is in staat om mensen in absolute vervoering te brengen. Dan moet je wel 'echte' wijn hebben, vinden wij. Alleen echte wijn zorgt voor een onvergetelijke smaaksensatie en unieke beleving. Wij gaan voor meer dan gewoon. Wij zijn immers 'gek' van wijn.

De Wijntherapeut kiest haar wijnen heel zorgvuldig. Wij werken met wijnboeren die hun vak verstaan en met evenveel liefde, passie en plezier uitvoeren als wijzelf.

Wij zoeken 'wijnen met een ziel': puur, schoon, zuiver en eigenzinnig.

Wij kiezen daarom - bij onze eigen import - zo veel mogelijk - voor wijnen uit de biologische en de biodynamische landbouw. Ook voor natuurwijnen (Vin Naturel).

9-geboden voor goede wijn

Voor ons is wijn pas 'echte wijn' als deze is gemaakt volgens de negen geboden voor goede wijn:

  1. Natuurlijke wijnbouw
  2. Natuurlijke vergisting
  3. Handmatige oogst
  4. Lage rendementen
  5. Geen (of minimale) ‘chaptalisatie’ (toevoeging van extra suiker)
  6. Geen (of minimale) filtering
  7. Zo weinig mogelijk interventie bij het wijnmaken, vooral zo weinig mogelijk (nieuw) hout en sulfiet
  8. Drink-plezier (doordrinkbaar) en goed bruikbaar aan tafel (wijn-spijs)
  9. Kwaliteits-controle.

Selecteren op smaakprofiel

Wij hebben al onze wijnen ingedeeld volgens de 8 smaakstijlen van Peter Klosse. Wij vinden dit de allerbeste indeling. Alle eer komt dan ook aan Peter Klosse toe, die dit universele model heeft ontwikkeld.

Wijn is een levend product. Naarmate de wijn zich ontwikkelt verandert vaak ook het smaakprofiel. Wij proeven onze eigen wijnen continue door en passen de indeling van de wijnen op smaakprofiel zo nodig aan.