Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Gies-Düppel - Riesling Terroir Proeverij

Gies-Düppel - Riesling Terroir Proeverij

€42,25
49 op voorraad
Proef 3 verschillende terroir Riesling's van Gies-Düppel: KALKSTEIN, GNEIS en SCHIEFER
importeur van bijzondere wijnen.
  • Gratis bezorging in Nederland
    bij bestellingen vanaf 75,00 (m.u.v. de Waddeneilanden)
  • Voor 16:00 besteld
    binnen 2-3 werkdagen in huis
  • Persoonlijk advies
    bel + 31 341 55 64 09
  • Afhalen in ons Magazijn in Ermelo is mogelijk
    op afspraak + 31 341 55 64 09
Beschrijving

Volker Gies is een groot liefhebber van Riesling en dat kun je goed merken als je hem bezoekt. Hij vertelt vol passie over zijn werk in de wijngaarden. Op zijn terroir in Birkweiler, gekenmerkt door heel veel verschillende grondsoorten waaronder Buntsandstein (rode zandsteen), Muschelkalk (kalk- schelpzandsteen) en Rotliegendes, maakt hij een grote diversiteit aan Riesling wijnen. In de nieuwe Vinothek wordt de muur opgesierd door een paar uitsneden van de bodemsoorten uit het Rotliegendes tijdperk: Granit en Schiefer.

Veel van onze klanten hebben al een bezoek aan de Vinothek in Birkweiler gebracht en daar een Riesling proeverij meegemaakt van de verschillende terroirs.

Doe nu je eigen thuisproeverij en proef 3 verschillende Riesling wijnen van Volker Gies naast elkaar:

  1. Kalkstein 2020
    • Uit het Tertiair, gevormd door kalksteen, uit de Ilbesheimer Kalmit.
      Een 'mand vol geel fruit'. Geweldige neus en aanzet.
  2. Gneis 2020
    • Uit de Rotliegend-periode, sedimentair gesteente gevormd door gneis, uit de Albersweiler Rehberg.
      Een uniek exemplaar onder de Rieslings uit de Pfalz. Steenachtig, kruidig, een 'wervelwind'.
  3. Schiefer 2020
    • Uit de Rotliegend-periode, sedimentair gesteente gevormd door leisteen, uit de Birkweiler Kastanienbusch.
      De 'tangodanser' onder de Rieslings!

Volker en Tanja kunnen je honderden miljoenen jaren geologische geschiedenis laten zien in hun wijnen. Zelden vind je op zo'n kleine oppervlakte, zoveel verschillende grondsoorten als in Birkweiler, Albersweiler en Ranschbach. Hier in het overgangsgebied tussen de 'Oberrhein' en 'Pfälzer Wald' zorgt de speciale breuklijn aan de rand van het gebergte voor extreem spannende bodemgesteldheid.
Tegenwoordig weten we dat dit kan leiden tot een sterke expressie in de wijn. De term “terroir” speelt een grote rol in de huidige discussie. Wijnstokken kunnen vechten wanneer het moet. Onvruchtbare grond dwingt hen om voedingsstoffen diep bij de wortels te zoeken. Deze survival bevordert de mineraliteit in de druiven en dus ook in de wijn.

GaultMillau 2017: "Wie wil weten hoe Rieslings van hetzelfde kwaliteitsniveau van verschillende bodems en verschillende locaties smaken, is nergens beter af aan de Südliche Weinstrasse dan bij Tanja en Volker Gies."