Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Gies-Düppel - Grauer Burgunder Birkweiler Mandelberg 2018

Gies-Düppel - Grauer Burgunder Birkweiler Mandelberg 2018

€17,84
niet op voorraad
Krachtpatser voor bij de maaltijd | 85% van het sap vergist in RVS en 15% in houten vaten (dit deel krijgt ook een malo), | RZ 5,7 g/l; S 6,0 g/l
importeur van bijzondere wijnen.
  • Gratis bezorging in Nederland
    bij bestellingen vanaf 75,00 (m.u.v. de Waddeneilanden)
  • Voor 16:00 besteld
    binnen 2-3 werkdagen in huis
  • Persoonlijk advies
    bel + 31 341 55 64 09
  • Afhalen in ons Magazijn in Ermelo is mogelijk
    op afspraak + 31 341 55 64 09
Beschrijving

Volker Gies zegt zelf over deze wijn: “Het aroma van deze wijn kenmerkt zich door het ‘ingepakte’ tropisch fruit, zoals volledig rijpe Meloenen. Zijn krachtige gestalte gaat gepaard met nootachtige aroma's.” Het is
inderdaad een ‘krachtpatser’, en nog vrij gesloten. De wijn verdient dan ook absoluut een behoorlijke beluchting in een karaf. Een echte ‘eetwijn’, voor bij kalfsvlees bijvoorbeeld, maar ook in combinatie met Eend
of Gans. De wijn heeft een groot bewaarpotentieel tot wel 6-8 jaar.

Vinificatie
De druiven krijgen na de oogst eerst een koude inweking (auf die Maische) van 6 uur. Vervolgens vindt de eerste ‘klaring’ van het sap plaats door het sap in een grote tank te laten rusten. Er vindt een natuurlijke
sedimentatie plaats. Verfgisting: 85% van het sap vergist in RVS en 15% in houten vaten (dit deel krijgt ook de malo oftewel de BSA), De gisting gaat langzaam en duurt (afhankelijk van de jaargang)18 dagen tot 23 dagen. De wijn blijft meestal tot eind januari / februari op de lie liggen en wordt eind maart, begin april gebotteld.

RZ 5,7 g/l Säure 6,0 g/l