Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Ferdinando Principiano - Barbera d'Alba 2019

Ferdinando Principiano - Barbera d'Alba 2019

€15,90
1 op voorraad
importeur van bijzondere wijnen.
 • Gratis bezorging in Nederland
  bij bestellingen vanaf 75,00 (m.u.v. de Waddeneilanden)
 • Voor 16:00 besteld
  binnen 2-3 werkdagen in huis
 • Persoonlijk advies
  bel + 31 341 55 64 09
 • Afhalen in ons Magazijn in Ermelo is mogelijk
  op afspraak + 31 341 55 64 09
Beschrijving

Proefschrift 8-

"100% barbera, van de Boscareto-wijngaard, mineraalrijke bodem van kalk en witte mergel met rood grijze zandsteen, ca. 40 jaar oude stokken, 10 maanden rijping op rvs, Proefschrift Vin Nature van het Jaar 2018, vin nature; heel veel kleur, geur is redelijk dicht, hoge zuren en veel fruit, duidelijk spanning, homogeen"

The Wine & Food Association - Proefschrift Wijnconcours
Beste Wijn van het Jaar 2018 - Categorie Natuurwijn

Ferdinando Principiano behoort tot de grote talenten in deze regio. Eind jaren '90 liet hij zich sterk inspireren door de moderne stijl, ofwel wijnen met veel extractie, kleur en stevige houtrijping. In 2004 ging het roer drastisch om. Hij koos voor een meer traditionele, maar vooral ook meer natuurlijke benadering. Zowel in de wijngaard als in de kelder. Deze Barbera is gemaakt op de natuurlijke gistcellen, zonder toevoeging van gekweekte enzymen. Zeer zuivere neus, veel bosvruchten (bramen) en specerijen; accent op het fruit, mooie rijpheid en concentratie die de frisse zuren van de barbera perfect harmoniseert; elegantie en aangename tannines. Heerlijke wijn bij vlees met een vettige structuur, zoals rib-eye, entrecôte en varkenskotelet.

 

De Grote Hamersma 2019: (Score 8,5)
Jaar op jaar in het proefglas. En iedere keer vrolijk stemmend. Een dartele, vrolijke, eerlijke, heerlijke, besjes zure, doordrinkbare, hoogglans kersen klaterende, levenslustige Barbera. Tikje rijper, rijper en gevulder dit oogstjaar. Laura met wat rondingen. Misstaan haar niet. Verre van.

De Grote Hamersma 2018: (Score 8,5)
“Ha, daar hebben we de Barbera van Ferdinando Principiano weer. Die proef ik immer met plezier. 2011 al een feestje, al was het geen groot jaar voor het noorden. Ook 2013 was niet jippiedepippie maar dat vormde geen belemmering voor Ferdinando Principiano. Want kijk aan: 2015. Topjaar. Zodoende een dartele, vrolijke, eerlijke, heerlijke, besjes zure, doordrinkbare, hoogglans kersen klaterende, levenslustige Barbera."

De Grote Hamersma 2016: (Score 8,5)
"Ha, daar hebben we de Barbera van Ferdinando Principiano weer. Die proef ik immer met plezier. 2011 was al een feestje, al was het geen groot jaar voor het noorden. Ook 2013 was niet jippiedepippie, maar dat vormde geen belemmering voor Ferdinando Principiano. Die overigens beter Ferdinando Principale had kunnen heten. Is namelijk ten principale tegen kunstmest, herbiciden en pesticiden. Verbouwt daarom zijn Barbera-druiven biodynamisch. Is ten principale tegen het gebruik van gecultiveerde gisten en gebruikt dientengevolge wijngaard- en druiveneigen. En is ten principale tegen filteren. Omdat dit het pure karakter van de wijn aantast, En daar ben ik allemaal ten principale niet op tegen als zo iemand er ook in de praktijk lekkere wijn van maakt. Dartele, vrolijke, eerlijke, besjes zure, doordrinkbare, hoogglans kersen klaterende, levenslustige Barbera. En op de een of andere manier ook echt eentje om Laura te heten."