Weingut Harm - Niederöstereich (Kremstal/Wachau)

Weingut Harm - Niederöstereich

Grüner Veltliners, zo helder als bergwater, met veel mineraliteit

Ga naar de winkel voor de wijnen van de gebroeders Harm

Harmwein is in 2010 opgericht door de broers Andreas en Michael Harm. We hebben hier te maken met een jong en vrij nieuw bedrijf. Nog maar een paar jaar bezig, maar ze maken nu al fantastische wijnen. Hun basiswijnen zijn ‘loepzuiver’ en ‘schoon’. Wij zijn er dol op. Zij pachten o.a. ook een aantal percelen op de beroemde Wachtberg in Kremstal en Kellerberg in Wachau. Daar maken ze hun terroirwijnen. Die zijn uiteraard kostbaarder dan hun basiswijnen (al valt dat reuze mee) en hebben meer tijd nodig.

Andreas ‘doet’ de wijngaard. Daarnaast geeft hij ook nog advies aan collega's in de regio, over biologische wijnbouw (namens de Landwirtschaftskammer Niederösterreich). Michael is verantwoordelijk voor het werk in de kelder. Ze werken helemaal biologisch en met de natuurlijke gisten. Toen wij de wijnen proefden op een BIO beurs in Montpellier waren we gelijk overtuigd van de kwaliteit: ‘dit is wat we zoeken, betaalbaar Grüner Veltliners, zo helder als bergwater, met veel mineraliteit’. We hebben gelijk proefflessen aangevraagd en ook op onze locatie waren we even enthousiast en konden niet wachten om een pallet te bestellen. We hebben de wijngaarden nog niet bezocht, maar dat zal niet lang meer duren denk ik.

Om te starten hebben we de wijnen uit Kremstal laten 'invliegen'. Later volgen waarschijnlijk ook hun wijnen uit de Wachau.