Jens Windisch - Rheinhessen

Jens Windisch - Rheinhessen

‘Rheinhessen ROCKS’

Ga naar de winkel voor de wijnen van Jens

Gault Millau Wein Guide 2017: Aufsteiger mit 2 Trauben „Jens Windisch ist inzwischen mehr als ein
Geheimtipp in Rheinhessen. Er ist eine echte Benchmark im malerischen Selztal…“

Eichelmann Deutschlands Weine 2017: „… Die Lagenweine beeindrucken mit Fülle, Kraft und Komplexität. Die Gutsweine sind fruchtbetont und frisch, geradlinig und klar…“

‘Rheinhessen ROCKS’
en barst van jong, aanstormende talent. Jens Windisch is daar een sprekend voorbeeld van en wij zijn dan ook zeer gelukkig met deze ontdekking uit Mommenheim, het heuvelland van Rheinhessen. En geloof me, Jens laat de komende jaren nog meer van zich horen. De Duitse pers is nu al lovend over zijn Silvaner-wijnen. Zijn wijnen gaan - de komende jaren - nog meer goede pers krijgen in Duitsland en zeker ook daarbuiten.

In de jaren 1980 nam Hans Albert Windisch het landbouwbedrijf (nu 11 hectare groot) in Mommenheim over van zijn schoonvader. Het typische gemengde boerenbedrijf, met landbouw, veeteelt en wijnbouw is zich in de loop der jaren steeds meer gaan richten op wijn.

Inmiddels is het roer overgenomen door zoon Jens. Jens heeft wijnbouw gestudeerd in Geisenheim en is in 2006 al stages gaan gelopen in Nieuw-Zeeland (Johner Estate) en later in Duitsland (DLR in Oppenheim, Weingut Gröhl in Weinolsheim). Bij Daniel Wagner op Weingut Wagner Stempel in Siefersheim heeft hij de 'kneepjes' van het vak verder geleerd.

Het doel van Jens is het ‘achterland’ van Rheinhessen verder op de kaart te zetten met de regionale druiven Silvaner, Riesling en Weisserburgunder. Deze soorten laat hij al tot zijn volle recht komen in de Gutsweinen en verder preciseert hij ze in de Ortsweinen 8o 14' E.

Het verhaal over kwaliteit is ook hier: oude stokken koesteren, veel tijd in de wijngaard doorbrengen (snoeien, lage rendementen), zo min mogelijk ‘chemie’ gebruiken, zo zuiver mogelijk fruit verwerken, daar waar mogelijke spontane vergisting toepassen, vinificatie in RVS en opvoeding in ‘Grosses Holzfässer’. Zo alleen kan Jens drinkbare en zuiver wijnen maken, vol van ‘eerlijk’ fruit. Jens werkt nog niet geheel biologisch, maar gaat zeker die kant op. Wordt vervolgd.