Bodegas Pablo - Spanje / Cariñena

Bodegas Pablo - Spanje / Cariñena

Cariñena, zo’n onbekend gebiedje, daar in Noord Spanje, maar oh zo leuk.

Ga naar de winkel voor de wijnen van Bodegas Pablo.

Bodegas Pablo is een echt familiebedrijf, gelegen in Almonacid de la Sierra, vlak bij de stad Zaragoza, binnen de appelatie Cariñena. De familie van Pablo heeft een zeer lange traditie in de regio en zij bezitten 100 ha eigen wijngaarden gelegen aan de voet van de Sierra de Algairén, op een hoogte tussen 550 en 750 meter. Mooi hoog en dat geeft wijnen met fraaie zuren en (voor Spaanse begrippen) veel frisheid, naast het rijpe fruit. Ze werken biologisch en gebruiken geen bestrijdingsmiddelen in de wijngaarden. Hoofdzakelijk is er Garnacha (Grenache) aangeplant, naast inheemse druiven zoals Cariñena (Carignan) en Vidadillo. Die laatste is een beetje ‘obscure’ druif welke alleen daar in de regio voorkomt. Men werkt veelal met lokale klonen, ook voor de Tempranillo.

Vorig jaar hebben we jullie al kennis laten maken met deze wijnen, maar nu presenteren we ze nog een keer. Ten eerste is de nieuwste jaargang binnen en dan presenteren de wijnen zich het mooist vinden wij. Lekker jong en vol met fruit. Ten tweede brengen we ze nog een keer onder de aandacht omdat we ze nu definitief hebben opgenomen in onze eigen import. Dus ze zijn goed na te bestellen. Bovendien vallen ze in een zeer gunstige prijsklasse. Laat ik zo zeggen: ‘je krijgt erg veel wijn voor je geld’.

De titel “Waning Moon’ heeft te maken met de stand van de maan. De opa van José Pablo Casao zei destijds al tegen zijn opvolgende generatie: “let bij het werk in de wijngaard voortdurend op de stand van de maan, bij het planten, bij het mesten, bij het snoeien, bij het oogsten”. En kijk, dan heb je één van de beginselen van de Biodynamie al te pakken.