De Blas Serrano - Ribera del Duero - Phylos 2015
-
Gratis bezorging in Nederlandbij bestellingen vanaf 75,00 (m.u.v. de Waddeneilanden)
-
Voor 16:00 besteldbinnen 2-3 werkdagen in huis
-
Persoonlijk adviesbel + 31 341 55 64 09
-
Afhalen in ons Magazijn in Ermelo is mogelijkop afspraak + 31 341 55 64 09
De druiven voor deze wijn worden vergist in RVS en vervolgens opgevoed op Barrique 225-300 liter, voor 12 maanden. Van jaargang 2015 zijn 20.763 flessen geproduceerd. Biologisch, maar niet gecertificeerd.
Phylos is de instap rode wijn die De Blas Serrano maakt. Een groot deel van de oogst is afkomstig van jongere percelen zoals El Hoyo, gelegen in het noordelijke deel van Fuentelcésped. Maar er wordt altijd een opvallend deel van de druiven van de oudere wijngaarden, die niet worden gebruikt voor de topwijnen, toegevoegd aan de Phylos. Terwijl op de oude percelen verschillende druivensoorten zijn aangeplant, zijn de jongere percelen allemaal mono-variëteit Tempranillo-percelen. De wijngaarden worden strikt biologisch bewerkt, maar ze zijn nog niet gecertificeerd als biologische wijngaarden.
De grootste uitdaging voor wijnmakers uit deze streek is om het alcoholgehalte in toom te houden. De hoge temperaturen in september doen het suikergehalte vaak snel stijgen. Om alcoholgehalte wat te temperen worden de druiven vroeg geplukt, wat ook helpt om een goede zuurgraad te behouden.
De druiven worden met de hand geplukt, geselecteerd op de selectietafel en ontsteelt, maar niet geplet. Dit gebeurt op het hoogste niveau in het gebouw, de inox tanks worden zo door de zwaartekracht gevuld. In deze tanks fermenteert de most door de natuurlijke gisten. De maceratieperiode is vrij kort, op deze manier kan men bittere tonen van de tannine vermijden. Na de vergisting wordt de uiteindelijke cuvée gemaakt om gedurende ongeveer een jaar in kleine eikenhouten vaten te rijpen.