Delen
Deel dit product
Uw review toevoegen
Beoordeel Culinair Kerst 6 flessen | Oude Wereld | Mixed

Culinair Kerst 6 flessen | Oude Wereld | Mixed

€87,76
40 op voorraad
6 flessen mixed uit de Oude Wereld | voor een geheel verzorgde wijn-spijs-avond | beschrijvingen zie hieronder
importeur van bijzondere wijnen.
  • Gratis bezorging in Nederland
    bij bestellingen vanaf 75,00
  • Voor 16:00 besteld
    binnen 2-3 werkdagen in huis
  • Persoonlijk advies
    bel + 31 341 55 64 09
  • Afhalen in ons Magazijn in Ermelo is mogelijk
    op afspraak + 31 341 55 64 09
Beschrijving

Bubbel

Frankrijk: d'Heilly Huberdeau - Crémant de Bourgogne Blanc Brut

Start je avond feestelijk met deze Biologische Crémant gemaakt van Chardonnay, Aligoté en Pinot Noir. Ideaal aperitief. Fris en fijn, met een mooie zachte afdronk. Schaal Oesters erbij en klaar is Kees.

 

Wit

Duitsland: Weingut Schnaitmann - Riesling Steinwiege trocken 2018

German Riesling, altijd verkwikkend en fris, met mooie zuren. Maar dan nu eentje uit een wat onbekender gebied nl Würtemberg. Rainer Schnaitmann weet echter wel raad met Riesling. Dit is een 'alleskunner' want de wijn voelt zich bij zeer veel keukens thuis. Of je nu zin hebt in Thais of Vietnamees of meer gaat voor fusion, door de Citrus tonen en het interessante zoetje (dat je niet echt merkt) voelt de wijn zich erg happy bij al deze keukens. Ga maar aan de slag met verse limoen, gember, groene mango, papaja, koriander, citroengas, kokos gecombineerd met vis of gevogelte. Maar ook bij meer traditionele Europese gerechten past deze wijn heel goed, zoals salade van gerookte Eend of zachte wit Vis in papillotes uit de oven met kruidensaus van dille, maar ik durf ook geroosterd Buikspek met knapperige rode kool wel aan. Kortom experimenteren maar met deze Riesling.

Frankrijk: Terres Dorées - Beaujolais Blanc Classic 2018

"Aromas of citrus oil, green apple, clear honey and nutmeg introduce Brun's 2018 Beaujolais Blanc, a medium-bodied, pure and precise wine that's fermented and matured in tank. ": aldus Robert Parker. Een bijzondere Chardonnay van een bijzondere wijnmaker. Eentje uit de Beaujolais en dat zie je niet vaak. En dan ook nog een hele goede, een referentie in de wijnwereld. Je kunt er veel kanten mee op want de wijn is zowel vet, als fris. Mollig en slank. Dat is raar, maar dat kan. Probeer eens bij gepocheerde Zalm met hollandaise saus of heel klassiek "Sole à la meunière",

 

Rood

Oostenrijk: Frauwallner - Blauer Zweigelt 2018

Voor mij is dit de Beaujolais van Oostenrijk: Zweigelt. Wat een leuke wijn, om vrolijk van te worden. Lekker spetterend paars kersen fruit in je glas, fris, lichtvoetig en toch kruidigheid en veel smaak. Dat kunnen ze wel bij Frauwallner. Alhoewel de wijn in grote houten vaten wordt opgevoed, merk je bijna niets van de invloed van het hout. Daarmee blijft de wijn vol in zijn fruit zitten en is hij - mede door de zuren - ook goed inzetbaar bij Vis. Probeer maar eens gegrilde Tonijn. Qua wijn-spijs gaat de wijn ook heel goed bij wat vettere gerechten zoals Varkensworstjes of gestoofde Varkensnek. Maar ook Hongaarse Goulash zal zich wel voelen bij deze smaakbom. Kom je er niet uit zoek het dan in traditionele Oostenrijkse gerechten zoals Rosbief met gesmoorde uien of Kalfslever met aardappelpuree.

Italië: San Cassiano - Valpolicella Superiore Ripasso 2016

Een blend van Corvina en Corvinone (70%), aangevuld met Rondinella (15%) en Molinara (15%). Tweede vergisting over de schillen van de Amarone. Dat maakt hem rijk en rijp. Een echte 'zwoele' Italiaan zeggen we dan. Mooi rijp zwart fruit, beetje pruimen ook. Doet het goed bij gesmoord Rundvlees met olijven of pikante Rundvlees kebabs van de BBQ. Maar hij voegt ook heerlijk bij gegrilde en geroosterde Kip (of Kalkoen), met Italiaanse groenten uit de oven, Pompoen en Kastanjes. En oude harde Kazen niet te vergeten.

 

Dessert

Frankrijk: Château Les Hauts Caillevel - Monbazillac Les Brumes 2015

Een klassieker uit de Bordeaux streek. Ideale wijn voor als je jezelf geen Sauternes kunt veroorloven. Prachtige blend van 70% Semilion, 20% Muscadelle, 10% Sauvignon Gris. Met 'pourriture noble' (edele rotting), dat maakt hem zo rijk. Doet het fantastisch bij rijke desserts zoals Tarte Tatin, geroosterde Ananas, verse mango met Chocolademouse. En wil geen zoetigheid ga dan voor Blauwschimmel Kaas, rijke Paté of Foie Gras.