Delen
Deel dit product
Uw review toevoegen
Beoordeel Culinair Kerst 6 flessen Italiaanse wijn

Culinair Kerst 6 flessen Italiaanse wijn

€78,84
24 op voorraad
6 flessen Italiaanse wijn | voor een geheel verzorgde wijn-spijs-avond | zie hieronder de beschrijvingen
importeur van bijzondere wijnen.
  • Gratis bezorging in Nederland
    bij bestellingen vanaf 75,00
  • Voor 16:00 besteld
    binnen 2-3 werkdagen in huis
  • Persoonlijk advies
    bel + 31 341 55 64 09
  • Afhalen in ons Magazijn in Ermelo is mogelijk
    op afspraak + 31 341 55 64 09
Beschrijving

Bubbel

Spagnol - Rive di Solighetto Prosecco DOCG Brut 2018

Prosecco als starter kan een beetje 'plakkerig' en saai overkomen, maar deze is dat helemaal niet, ondanks het kleine beetje restsuiker (8 gr.). De mooie zuurgraad (6,2 gr. zuur) zorgt voor een fris en aangenaam prikkelend mondgevoel. De Glera druif geeft - zoals altijd - een mooie fruitige toon in deze Venetiaanse apéro. Tonen van sappige rijpe peren en perenschillen. Fijne mouse, zuiver op de tong. Heerlijk aperitief bij een schaal voor Italiaanse antipasta.

 

Wit

Primosic - Pinot Grigio "Blue" 2019

Pinot Grigio kan 'slap' of 'neutraal' zijn, maar deze komt binnen zoals een Pinot Grigio hoort te zijn: helder, fruitig, sappig, en met een fraaie ziltige, bijna minerale, afdronk. Dit is er één met precisie. Komt ook uit de Collio, vlak bij de Sloveense grens, en daar maken ze de beste Pinot Grigio. Gaat geweldig bij een salade van peer en Stracchino (verse roomkaas van koemelk uit Veneto, Lombardije of Piëmonte) of salade met Mozzarella / Aubergine. Maar deze PG doet het ook goed bij carpaccio van witte vis (zeebaars of coquilles), spaghetti met zeevruchten en tomaat, vis met peterseliesaus. Eigenlijk bij alle gerechten met subtiele en romige tonen op basis van Fruits de mer of vis.

Tenuta La Raia - La Raia - Gavi DOCG 2018 / 2019

100% Cortese, maar wat voor één. Oh, lala, dit is een echte. Biodynamisch, spontaan vergist en lekker lang op de lie. Dat maakt hem super spannend: vers citroensap en ingelegde citroen, zonder ook maar ergens scherp te zijn. Een zeer zuivere wijn, die alles lekker opfrist. Fantastisch bij gegrilde Gamba's, met citroen of een salade van Kip, peterselie, munt, grapefruit en pistache met yoghurtdressing. Voegt ook goed bij allerlei visgerechten, met citroenboter en salie. Kortom breed inzetbaar bij lichtere voorgerechten met veel smaak.

 

Rood

San Cassiano - Valpolicella 2018

Valpolicella is vaak een lichte, sappige wijn, zeg maar een soort Italiaanse Beaujolais, maar deze heeft echt meer 'power' dan we gewend zijn. Dat komt door de lichte indroging van de druiven, voor de vergisting: een blend van 70% Corvina, 15% Molinara, 15% Rondinella. Een echte 'zwoele' Italiaan zeggen we dan. Mooi rijp zwart fruit, beetje pruimen ook. Een mini Ripasso. Doet het goed bij gesmoord rundvlees met olijven of pikante rundvlees kebabs van de BBQ. Maar hij voegt ook heerlijk bij gegrilde en geroosterde kip (of kalkoen), met Italiaanse groenten uit de oven, pompoen en kastanjes. 

Castello della Paneretta - Chianti Classico 2017

Chianti zoals die hoort te zijn. Slank, rank, met prachtige zuren en aangename tannine. Sangiovese op zijn best, met een overweldigend aroma. Door de prachtige zuren gaat hij perfect bij de Italiaanse keuken met zijn tomaten(sauzen): pizza's en pasta's, Ragù ala Bolognese. Ook heerlijk bij Crostini's met kikkererwtenpuree, 'Zuppa di Ceci' en Humus. Wat dacht je van gerechten met paddenstoelen zoals risotto 'ala porcini' of zelfs truffels. Of 'porchetta'(speenvarken), al is dat wat lastig te maken voor ons. Probeer dan eens varkensschouder, langzaam gegaard met venkelzaad bestrooid of Italiaanse braadworstjes. Kortom, alles met een beetje vet en kruidigheid (rozemarijn, salie, laurier) van het Italiaanse platteland dat gaat heerlijk bij zo'n eerlijke zuivere Chianti. Ook bittere groenten, zoals witlof en spruitjes varen wel bij deze Sangiovese.

 

Dessert

Curatolo Arini - Marsala Superiore Dolce

Fantastische wijn uit Sicilië van Grillo, Catarratto en Inzolia, om het diner mee af te sluiten. Marsala.... dat drinken we niet vaak meer: de druiven worden zachtjes geperst en vergist op een gecontroleerde temperatuur tussen 20 en 25 graden. Alcohol in de vorm van 'mistella' (druivenmost met alcohol) en 'mosto cotto' (geconcentreerde druivensap, dat door koken is ingedikt) wordt toegevoegd. Dit zorgt voor de juiste balans tussen alcohol, suiker en smaak. De wijn rijpt vijf jaar lang op eiken. Of je nu gaat voor een dessert op basis van noten, karamel, gedroogde vijgen of voor een heerlijke kaasplank. Succes verzekert.