Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Celler Les Freses - Les Freses 2021

Celler Les Freses - Les Freses 2021

€16,31
7 op voorraad
Muscat of Alexandria 100%
importeur van bijzondere wijnen.
  • Gratis bezorging in Nederland
    bij bestellingen vanaf € 95,00 (m.u.v. de Waddeneilanden)
  • Voor 16:00 besteld
    binnen 2-3 werkdagen in huis
  • Persoonlijk advies
    bel + 31 341 55 64 09
  • Afhalen in ons Magazijn in Ermelo is mogelijk
    op afspraak + 31 341 55 64 09
Beschrijving

Een wijn van 100% Moscatel de Alexandria. De wijn is vergist op RVS (Inox) en hij rijpt ook op RVS. Dat houdt hem super fris. Men maakt 30.000 flessen van deze wijn en deze wijn vormt dan ook de hoofdproductie van het wijndomein. De druiven voor de Les Freses, komen uit de Finca Les Freses, het gebied rondom de wijnmakerij. Dit is min of meer vlak land, met kleirijke grond die is vermengd met alluviale grond en veel stenen aan het oppervlak.

De Moscatel uit deze streek is heel anders dan de Moscatel die wordt gemaakt van druiven die worden geplukt in de dorpen Teulada of Benissa, de temperaturen zijn niet zo hoog in Jesus Pobre, terwijl de impact van de Montgó sterk is. In de middag waait er een frisse wind van de kust, waardoor de temperatuur daalt. Dit houdt de wijnen ook fris. Tevens wordt er vrij vroeg geoogst. Op deze manier wordt een belangrijk niveau van de natuurlijke zuurgraad behouden.

Deze Moscatel wordt gedreven door fruit, fruit en nog eens fruit, maar is desondanks een vrij complexe wijn, met een complexe neus en een minerale afdronk. Een aromatische witte wijn met een intense neus van verse jasmijn en oranjebloesembloemen, citrus tonen en accenten van talkpoeder (kalk). In de mond is hij fris, sappig en heeft mooie opwekkende zuren. Een aangename wijn met een lange afdronk met zilte tinten en hints van grapefruit. Heel geschikt om jong te drinken zonder erbij te hoeven eten, maar de wijn past ook goed bij vis (met citroen of meer spicy Aziatisch) en rijstgerechten zoals Paella. De wijn kan ook gedurende enkele jaren in flessen rijpen.