Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Cantina di Marzo - Fiano di Avellino D.O.C.G. 2016

Cantina di Marzo - Fiano di Avellino D.O.C.G. 2016

€16,72
niet op voorraad
importeur van bijzondere wijnen.
  • Gratis bezorging in Nederland
    bij bestellingen vanaf € 95,00 (m.u.v. de Waddeneilanden)
  • Voor 16:00 besteld
    binnen 2-3 werkdagen in huis
  • Persoonlijk advies
    bel + 31 341 55 64 09
  • Afhalen in ons Magazijn in Ermelo is mogelijk
    op afspraak + 31 341 55 64 09
Beschrijving

Fiano is een autochtone witte druivensoort uit Campanië. Qua smaak is de Fiano vergelijkbaar met de Greco, maar heeft iets minder aciditeit en geeft iets vettigere wijnen. De Fiano wijngaarden van Cantina liggen op 550 meter boven de zeespiegel op heuvels op het zuidwesten in de plaatsen Lapio en Montefalcione. De bodem bestaan uit klei en klaksteen. De stokken zijn gemiddeld 20 jaar oud.

Goudgeel met lichte groene reflecties. Aroma’s van bloemen, jasmijn, peer en passievruchten. Een aangenaam en sappig mondgevoel. Lekker licht en verfrissend, maar tegelijk met veel spanning en complexiteit. Perfect als aperitief, voor de betere borrel of in combinatie met groentegerechten, de oosterse keuken of met sushi.

Serveer rond de 10 a 12ºC.

Vinificatie
Voor de Fiano wordt alleen de eerste persing van het beste fruit gebruikt. Het sap wordt vergist met geselecteerde gisten in temperatuur gecontroleerde tanks. Hierna rijpt de wijn 8 maanden op de lie, dit geeft extra structuur en complexiteit. De malolactische vergisting (omzetting van appelzuren in melkzuur) vindt niet altijd plaats, dit is afhankelijk van de zuurtegraad van de druiven. De wijn wordt voor de botteling licht gefilterd en vervolgens temperatuur gecontroleerde cellen gerijpt voordat deze wordt uitgeleverd. Het resultaat is een frisse witte wijn met een aangename structuur en veel spanning.