Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel At Roca - Anima Mundi - Xarel-lo 2017

At Roca - Anima Mundi - Xarel-lo 2017

€21,34
2 op voorraad
100% Xarel·lo
importeur van bijzondere wijnen.
  • Gratis bezorging in Nederland
    bij bestellingen vanaf 75,00 (m.u.v. de Waddeneilanden)
  • Voor 16:00 besteld
    binnen 2-3 werkdagen in huis
  • Persoonlijk advies
    bel + 31 341 55 64 09
  • Afhalen in ons Magazijn in Ermelo is mogelijk
    op afspraak + 31 341 55 64 09
Beschrijving

Anima Mundi is een project van Agustí Torello Roca, wijnmaker van het familiewijngoed AT Roca in de regio Alt Penedès in Catalonië. Agustí's doel met dit project is om de ware uitdrukking van druif en het terroir te laten zien door optimale bewerking van de land. Anima Mundi is een theorie van Plato, vertaald als 'de ziel van de wereld'. Veel in de manier waarop de ziel is verbonden met het lichaam, ziet Agustí als een manier voor ons om onszelf te verbinden met de aarde. Voor deze wijnen werkt Agustí zonder toevoegingen of interventies in de wijnmakerij, en maakt voor de rijping gebruik van klei amfora, beton en gebruikte Franse eiken vaten. Alle druiven voor dit project zijn afkomstig van hun gecertificeerde biologische wijngaarden. Agustí heeft de stellige overtuiging dat levendige wijnen alleen kunnen komen van levendige bodems.

Deze wijngaarden liggen in de Costers d'Ordal en hebben extreem kalkrijke bodems door de invloed van het nabijgelegen Garraf-massief. Het gebied - binnen de Alt Penedès, een comarca
(graafschap) in Catalonië en een deelgebied van de Penedès DO - ligt tussen Sant Sadurni d'Anoia (waar hun wijnmakerij momenteel is gevestigd) en Vilafranca del Penedès. Het landschap is een tapijt van gemengde en gevarieerde bodems en verschillende microklimaten uit de convergentie van twee rivieren, bergen en de Middellandse Zee, en wordt door velen beschouwd als een van de grootste terroirs ter wereld.

Deze Xarel-lo is afkomstig van een enkele, op het noorden gerichte wijngaard genaamd "Vinya del Boet Vell", geplant in 1978, op extreem kalkrijke bodems op hun domein in Sant Sebastià dels
Gorges. De druiven worden met de hand geoogst en krijgen 48 uur schil weking voordat ze worden geperst. De fermentatie, met de natuurlijke gisten, vindt plaats in oude 500L Franse eiken vaten en 600L klei amforen. DE wij rijpt vervolgens 8 maanden, zonder batonage. Er wordt geen sulfiet gebruikt of toegevoegd en de wijn wordt niet geklaard of gefilterd. Dit is een witte wijn met een diepe textuur met hartig fruit en veel mineraliteit, vergelijkbaar met een Grand Cru Chablis. Match heel goed met gegrilde of geroosterde vis en gevogelte, of je volgende sushi-omakase-diner.