Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Adams Wein - Spätburgunder Kaliber 12 - 2018

Adams Wein - Spätburgunder Kaliber 12 - 2018

€13,89
148 op voorraad
Spätburgunder
importeur van bijzondere wijnen.
  • Gratis bezorging in Nederland
    bij bestellingen vanaf 75,00 (m.u.v. de Waddeneilanden)
  • Voor 16:00 besteld
    binnen 2-3 werkdagen in huis
  • Persoonlijk advies
    bel + 31 341 55 64 09
  • Afhalen in ons Magazijn in Ermelo is mogelijk
    op afspraak + 31 341 55 64 09
Beschrijving

Stephan Reinhardt from Wine Advocate (R. Parker): 89 pnt

"Simone Adams's 2018 Spätburgunder Kaliber 12 is a very delicate red that combines perfectly ripe red fruit aromas (predominantly sour cherries and blackthorn) with floral and some tea aromas in a very delicate way. Tart and fresh on the palate, this is a quite intense and firm wine with concentrated cherry aromas yet no hints of sweetness or all-too-charming roundness. This is still a delicate and fresh but intense and seriously structured Pinot with a tart and lovely bitter finish. Coming from an extraordinarily hot year, this is a spectacularly fresh and medium-bodied red wine. Tasted in March 2021."

Drink date: 2022 - 2030

Proefnotitie: Een zeer elegante en lichte ‘Spätburgunder, geheel in Bourgogne stijl. Een transparante rode kleur en sterke aroma’s van rood fruit zoals frambozen en kersen, amandelen, kruidnagel en vanille. Ook zijn er lichte toetsen van peper, potloodslijpsel, rook, chocolade en hout. In de mond is de wijn kurkdroog met een mooi fruitgehalte en een elegante tanninestructuur. Heerlijk in combinatie met de Bourgondische keuken, dus gerechten als Bœuf bourguignon en Cocq au Vin, maar ook in combinatie met ingrediënten als pompoen, bieten, rozemarijn, tijm en zelfs met vis. Het beste is de wijn ruim van de voren te openen en niet te warm te serveren, tussen de 14-16º in een Bourgogneglas.

Vinificatie
Deze Spätburgunder is aangeplant op ‘Kalkmergel’ en ‘Lösslehm’ op de Ingelheimer Schlossberg op zo’n 160 m boven zeespiegel. Simone kiest voor lage opbrengsten. Na de oogst volgt een koude schilweking van 5 dagen. Het is belangrijk dat de temperatuur niet hoger wordt dan 15º, op die manier kan het sap nog niet vergisten. Dan volgt een vergisting van 14 dagen. Hierna wordt de wijn 12 maanden gerijpt op ‘Holzfass’ (vaten van 600 liter) en deels op ‘Barriques’ van 225 liter. Na botteling rijpt de ‘Spätburgunder’ nog 6 maanden op de fles.

 

Spätburgunder - Kaliber 12